Sissi Lilja – belönad pionjär med stort hjärta

Tränaren Sissi Lilja har lyckats med bedriften att få Årets Hederspris på Ryttargalan och vinna titeln Årets Företagare i konkurrens med en rad namnkunniga industriföretag. Under Hästföretagarforum berättar Sissi om sin företagarresa som startade 1988, när hon efter 18 år hoppade av en fast tjänst som ridskolechef för att bli tränare på heltid.

Idag är det vanligt att försörja sig som tränare, men det var det inte 1988. Då var de utbildade ridlärarna knutna till en ridskola och hade några privatelever vid sidan av. Att hoppa av en fast tjänst – efter så lång tid – för att bygga upp en egen tränarverksamhet, var mycket ovanligt. Men med facit i hand blev det bra:

– Jag har aldrig ångrat mig, säger hon med eftertryck på sin klingande östgötska.

Vägen till framgången kom via hennes stora engagemang för ponnyekipagen.

– Jag har alltid gillat ponnyekipage och startade tidigt B-ponnyläger. Dit kom de här barnen som idag är så framgångsrika, säger Sissi Lilja och syftar på landslagsryttare som Jeanna Högberg, Kristian von Krusenstierna, Magnus Gällerdal och Katrin Norling.

Med mycket omtanke och engagemang har Sissi byggt upp sin verksamhet, som idag drivs tillsammans med dottern Nina på gården i Mantorp. Idag är det en modern tränings- och tävlingsanläggning, men det har tagit tid att komma dit. Under Hästföretagarforum tar Sissi med publiken på en nästan 30 år lång utvecklings- och företagarresa som garanterat ger massor av inspiration och eftertanke.