Ny samarbetspartner och nytt pris – Årets Hästföretagare

Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, är ny samarbetspartner till Hästföretagarforum 2018.
– Vi är glada att ha HNS med bland våra samarbetspartners och ser fram emot att få dela ut HNS och LRF Hästs nyinstiftade utmärkelse Årets Hästföretagare under årets forum, säger Marie Lundmark, projektledare för Hästföretagarforum i Göteborg.

Utmärkelsen Årets Hästföretagare utses via förslag från Hästdelegationens medlemmar. En jury vaskar därefter fram en vinnare ur de inkomna förslagen.

– Syftet med priset är att visa goda exempel på framgångsrika hästföretagare som också är bra förebilder och kan inspirera andra, säger Erica Lindberg, verksamhetsledare för LRF Häst och ansvarig för utmärkelsen Årets Hästföretagare.

Företaget som utses till Årets Hästföretagare, ska vara en god förebild för branschen. Det kan vara litet eller stort till både antal sysselsatta och omsättning. Det viktiga är att företaget är ett bra exempel för branschen. Grunden för nominering kan till exempel bygga på innovation, hållbarhet, företagsutveckling, arbetsmiljö, utveckling av nya erbjudanden, tjänster eller produkter.

Den 23 januari är sista dag för representanter i Hästdelegationen, där de stora hästorganisationerna ingår, att nominera till utmärkelsen Årets Hästföretagare. Därefter utser en jury en vinnare. Förutom äran att utses till Årets Hästföretagare, får vinnaren dela med sig av sina erfarenheter under Hästföretagarforum i Göteborg, samt tilldelas ett utbildningsstipendium värt 25 000 kr.

Juryn som utser Årets Hästföretagare utifrån Hästdelegationens förslag består av:
Erica Lindberg, LRF Häst
Sara Westholm, HNS
Carl Dyrendahl, LRF Konsult
Anna Lundberg, LRF Konsult
Becky Evensen, Hästnäringens Riksanläggningar
Eva-Lena Blom, Hästnäringens Riksanläggningar