Så lyckas du med en insamling

Ett nytt ridhus, en häst, välgörande ändamål eller något annat. En insamling kan handla om så mycket. Men hur lyckas man? En som vet är Mika Thalén, som startade Ride Against Cancer för ett drygt år sedan. Med en genomtänkt strategi och en tydlig linje har hon på kort tid lyckats göra stor skillnad. Under Hästföretagarforum den 21 februari ger hon sina bästa tips.

Det började med en knöl i bröstet, operation, strålbehandling och så småningom en ”friskförklaring”, för helt frisk blir man inte från cancer.

– Vården är fantastisk, men jag ville göra något mer. ALLA känner någon som är drabbad av cancer och jag vill engagera hela ridsporten som tillsammans är en otroligt stark kraft som kan göra verklig skillnad. Så föddes Ride Against Cancer, som idag är en ideell förening som samlar in och skänker pengarna till olika cancerorganisationer, säger Mika Thalén.

Föreningen har en långsiktig strategi och arbetar målmedvetet på bred front, både med att kommunicera, synas och sälja pins och hängen, men också traditionella insamlingar och events som arrangeras av andra som vill bidra med pengar. Ett par ungdomssektioner har till exempel arrangerat Pay and jump och skänkt startavgifterna till Ride Against Cancer, någon annan har arrangerat clinic och skänkt hela eller delar av intäkterna.

– Det gäller att vara superseriös, inte ge upp och att hålla sin linje, men också att kommunicera både på sociala medier och personligen på ett intressant och engagerande sätt, säger Mika Thalén.

Mer specifikt om hur hon arbetat, avslöjar hon under Hästföretagarforum!

För mer information, kontakta Mika Thalén, 0707-726869