Heta stolen – rappa intervjuer i aktuella ämnen

Heta stolen är ett nytt grepp under årets Hästföretagarforum som innebär att totalt tre korta intervjuer i heta ämnen genomförs under dagen. Publiken får veta mer om såväl forskning och innovation, som regionutveckling och kvalitetsmärkning av hästföretag.

Först ut i Heta stolen är Pernilla Holgersson från SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Under det gångna året har Pernilla ansvarat för att ta fram en strategisk innovationsagenda för hästnäringen och tack vare det fått ett helikopterperspektiv på forskning och innovation inom näringen. Det har bland annat resulterat i att Vinnova delar ut branschens allra första Innovationstalangpris direkt efter årets Hästföretagarforum.

Nästa kvinna i Heta stolen är Maria Hjelm Nilsson från Karlshamns kommun. Region Blekinge har gjort det som många önskar att andra regioner borde göra – de har tagit hästnäringen på allvar och satsar aktivt på att utveckla näringen. För självklart ska en näring som omsätter 350 miljoner kronor i Blekinge tas på allvar! Vad de gör, och vad det resulterat i, får vi veta under några snabba minuter.

Under eftermiddagen träffar vi Lotta Folkesson, ordförande för LRF Häst, som intervjuas om kvalitetsmärkning av hästföretag, en het fråga där LRF Häst just nu undersöker om det finns efterfrågan för ett kvalitetssäkringssystem för svenska hästföretagare. Här har Hästföretagarforums deltagare möjlighet att tycka till! Dessutom får vi veta mer om LRF:s Hästföretagardagar, som just börjat turnera runt i landet, och dit alla hästföretagare välkomnas för att inspireras och utbyta erfarenheter.

– Vi hoppas att Heta stolen med rappa intervjuer blir ett intressant och inspirerande komplement till de längre seminarierna, säger Marie Lundmark, projektledare för Hästföretagarforum i Göteborg.

Hästföretagarforums moderator, Titti Jöngren, leder Heta Stolen-intervjuerna