Om Hästföretagarforum

Hästföretagarforum är en seminariedag som arrangeras av Gothenburg Horse Show och EuroHorse gemensamt i samband med världscuptävlingarna i Göteborg.

Hästföretagarforum är en seminariedag som arrangeras av Gothenburg Horse Show och EuroHorse gemensamt i samband med världscuptävlingarna i Göteborg.

Hästföretagarforum logotyp

Hästföretagarforum är en seminariedag helt inriktad på företagarfrågor inom hästnäringen. Dagen arrangeras av Gothenburg Horse Show och EuroHorse gemensamt i samband med världscuptävlingarna i Göteborg. Forumet är ett hybridevent som äger rum på Gothia Towers. Man kan med andra ord välja att delta på plats eller digitalt, Hästföretagarforum Play.

Alla som är intresserade av företagarfrågor inom hästnäringen är välkomna att delta i seminarierna som belyser marknadsföring, affärsutveckling, juridik, ekonomi och försäljning på ett intressant och inspirerande sätt. På scenen står både välkända företagare och duktiga inspiratörer redo att dela med sig av fakta, misstag, tips och goda råd. Till Hästföretagarform kommer ridskolor, tränare, hovslagare, veterinärer, hästtrailerförsäljare, inackorderingsstall, rehabstall, ja alla som jobbar i hästnäringen och som är intresserade av programmet.

Se programmet » Köp biljett »


Idén att starta Hästföretagarforum kläcktes vid ett möte hösten 2009. Gothenburg Horse Show och EuroHorse hade länge funderat på att skapa “ett tredje ben”, ett evenemang som kompletterade showen och mässan, men inte riktigt kommit fram till något. Vid ett möte med bland andra Magnus Nordgren på Jordbruksverket kläcktes idén om att arrangera en öppen seminariedag dit alla som var intresserade av frågorna var välkomna. Sagt och gjort. Med stöd av Jordbruksverkets Livskraftigt Hästföretagande skapades snabbt ett program och Hästföretagarforum arrangerades första gången i februari 2010.

Samtliga stora hästorganisationer ställde sig bakom arrangemanget och bidrog med att sprida informationen så att seminariesalen blev fullsatt.

Robert Solin, till vardags chefredaktör på Hästmagazinet, engagerades som moderator och Marie Lundmark, som varit med och kläckt idén, fick uppdraget som projektledare.

Ambitionen med Hästföretagarforum har alltid varit att skapa ett riktigt bra program för en rimlig kostnad för publiken. Därför har flera värdefulla samarbetspartners knutits till Hästföretagarforum.


 

HUVUDSPONSOR

Agria

Samarbetspartners

 

Tidningen Ridsport     MipsHästnäringens nationella stiftelse

 

Arrangörer

 

EuroHorseGothenburg Horse Show