Låt drivkraft och hjärta leda och hjärnan styra affärerna

 

Pether Markne är känd som Malin Baryard-Johnsons tränare, har ridit OS i dressyr och är Sveriges enda A-tränare i både hoppning och dressyr. För några år sedan gjorde han succé med en inredningsbutik och nu satsar han för fullt på Markne Academy. Hur tänker och prioriterar entreprenören Pether Markne? Under Hästföretagarforum den 22 februari i Göteborg får vi svar.

Som utomstående betraktare är det lätt att tro att allt han tar i blir till framgång. Men riktigt så är det inte. Om något inte passar in eller fungerar är han inte främmande för att prioritera om och starta upp något annat.

– Min drivkraft är att ständigt utvecklas. Det var anledningen till att jag bytte från hoppning till dressyr, att jag startade Arphus nya rum, sedan la ned butiken för att kunna och satsa fullt ut på Markne Academy, säger Pether Markne.

För det gäller att både ha en lång och en kort plan, eller som Pether uttrycker det – mat på bordet idag och en vettig pension så småningom.

– För mig är det viktigt att göra det jag brinner för och mår bra av. Det innebär till exempel att vi har valt bort storskalig hästhandel till exempel, även om vi förmedlar en del hästar. Jag har också som princip att knyta till mig personer som har kompetenser som jag själv inte har. På så sätt blir företaget starkt och jag kan göra det jag är bra på utan att ha dåligt samvete för resten, säger Pether Markne.

Under Hästföretagarforum onsdagen den 22 februari 2017 i Göteborg berättar Pether Markne om sin företagarresa som kantas av värme och klokskaper.