Årets förhandlare till Hästföretagarforum

Alla människor förhandlar dagligen, både privat och i arbetet. Frågan är hur man lyckas? Och vad är egentligen en framgångsrik förhandling? Oavsett om du är köpare eller säljare kommer Christel Prinsén, att ge både raka svar, goda råd och skrattsalvor under Hästföretagarforum den 22 februari i Göteborg.

Christel Prinsén utsågs till Årets Förhandlare 2014 av branschorganisationen SILF, bland annat med motiveringen att hon alltid hittar möjligheter i varje förhandlingssituation med inställningen att allt är möjligt. De senaste 17 åren har hon förhandlat mängder av avtal på internationell och nationell nivå.

– Säljare som inleder samtalet med att de kan sänka mina kostnader får uppförsbacke. Jaså, du har insikt i mina affärer, brukar jag säga. Det har de förstås inte, säger Christel Prinsén som ser alla möten med säljare som just förhandlingssituationer.
Men det handlar förstås inte bara om att kunna ducka för slipade försäljare. Det största ansvaret för förhandlingen har du själv.

– 90 % av alla vet inte vad de vill ha ut av förhandlingen. De lägger helt enkelt inte tillräckligt mycket tid på kravspecen. Om du inte vet vad du vill ha, är det svårt att lyckas. Då är du i leverantörens händer och det blir alltid mycket dyrare, menar Christel Prinsén.
Under Hästföretagarforum delar hon pricksäkert med sig av sina bästa tips till både säljare och köpare. För en lyckad förhandling innebär att båda parter är nöjda med avtalet. Först då kan man arbeta tillsammans för långsiktigt kreativa och bra lösningar.

– Vi är väldigt glada att kunna presentera Christel Prinsén under Hästföretagarforum. Det är inte ofta hennes tidschema tillåter föreläsningar, så det är ett smått unikt tillfälle, säger Marie Lundmark, projektledare för Hästföretagarforum.