Riksdagspolitikerna möter hästnäringen i unik valdebatt

På onsdag eftermiddag arrangeras för första gången någonsin en valdebatt, dit samtliga riksdagspartier är inbjudna att träffa hästföretagare och diskutera aktuella valfrågor. Valdebatten avslutar årets Hästföretagarforum i Göteborg den 21 februari.

Hästföretagarforum har under sina nio år blivit en samlingsplats dit företagare inom hästnäringen kommer för att lyssna på seminarier i aktuella ämnen, mingla och diskutera aktuella frågor. Vid förra årets forum önskade flera företagare en valdebatt. Och nu blir det verklighet!

Gensvaret både från politiker och publik har varit väldigt stort. Samtliga riksdagspartier är inbjudna till Hästföretagarforum och bara ett parti, V, har i sista stund fått lämna återbud.

– Hästnäringen är stor, stark och växer mycket. Det är roligt att politikerna tar företagarna tar företagarna på allvar och möter dem under Hästföretagarforum, säger Marie Lundmark, projektledare för Hästföretagarforum 2018.

Några av frågorna som kommer att diskuteras är varför hästföretag särbehandlas ofta i skattefrågor, regelverk kring jordbruk och varför ridanläggningar inte jämställs med hockeyhallar vid nybyggnation, underhåll och skötsel. Dessutom kommer problematiken med konsumentköplagen, som jämställer hästar med brödrostar att lyftas, liksom spelutredning, som innebär stora konsekvenser för hela hästnäringen om den genomförs.

Efter valdebatten, som startar kl 14:55, bjuder Hästnäringens Nationella Stiftelse och LRF Häst in till mingel med bubbel och snittar.