Hästföretagarforum växlar upp med starkt program och webb-tvsändning

En ny huvudsponsor, webb-tv-sändning och ett stjärnspäckat seminarieprogram. Det är några av nyheterna för Hästföretagarforum, som arrangeras den 1 april 2021.
– Tack vare webb-tv-sändningen kan den som vill ta del av Andreas Helgstrands företagarresa, islandshästentreprenörerna Ia och Dennis recept på långsiktig lönsamhet, hur det går till att ta en idé till marknaden samt hur pandemin har påverkat hästföretagandet. Bland mycket annat, säger Marie Lundmark, projektledare för Hästföretagarforum.

Agria Djurförsäkring är från och med 2021 långsiktig huvudsponsor till Hästföretagarforum, vilket har varit avgörande för finansieringen av webb-tv-sändningen.
– Vi vill gärna bidra till att öka spridning av goda idéer, ökad kunskap och kreativa möten som stärker den svenska hästnäringen. Här spelar forumet en viktig roll med sina årliga seminarier, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef häst och lantbruk hos Agria Djurförsäkring.
Ett annat intressant samarbete 2021 är Agro Sörmland, ett projekt med 12 innovatörer som under två år har fått stöttning att ta sina idéer via utveckling, prototyper och finansiering till marknaden. Under forumet får publiken veta hur processen från idé till marknad ser ut genom exempel från de medverkande företagen.

Helgstrand, kronofogden och jurister
En som gjort hela resan och idag omsätter miljarder är Andreas Helgstrand, som med en färsk OS-medalj runt halsen sa upp sig från Blue Hors 2008 för att med talang och envishet etablera en egen verksamhet med visionen att bli störst i världen. Idag är visionen verklighet och nya mål är uppsatta. Under forumet får vi ta del av resan, tänket och en rad goda råd.
Men ibland går inte allt som man planerat. Ett ämne som få har kännedom om är hur en konkurs går till. Det kommer kronofogden att berätta om under Hästföretagarforum.
Ett alltid lika hett ämne är juridiken kring hästförsäljning. I en heta-stolen-intervju får vi höra juristens bästa tips om hur hästannonser INTE ska formuleras.

Pandemin – en möjlighet till utveckling
Pandemin kommer också att beröras på olika sätt under Hästföretagarforum 2021 – hur har den påverkat och vilka konsekvenser får den för hästföretagandet på kort och lång sikt?
En positiv effekt är att Hästföretagarforum för första gången web-tv-sänds.
Fram till den 1 mars kommer endast biljetter till webb-tv-sändningen av Hästföretagarforum att säljas. Därefter fattas beslut om, och i så fall hur många biljetter som kan säljas till eventet på plats.
– I den bästa av världar kan vi genomföra Hästföretagarforum med ett fullsatt konferensrum på plats på Gothia Towers och med ännu fler deltagare via webb-tv-sändning och chatt. Annars blir det bara tv-producerade föreläsningar från ett publikfritt konferensrum i Göteborg. Med teknikens hjälp och vår proffsiga moderator Karin Moberg-Granström, kommer det oavsett att bli ett riktigt bra evenemang, lovar projektledaren Marie Lundmark.