Hästföretagarforum – evenemanget som blir av: Fullmatat seminarieprogram med teknik- och hållbarhetsfokus

Idag släpps biljetterna till årets stora seminariedag för alla som driver eller är intresserade av att driva hästföretag – Hästföretagarforum. Det blir ett fullmatat seminarieprogram med teknik- och hållbarhetsfokus, som kan upplevas både på plats och digitalt. Nytt för i år är att det går att köpa såväl halvdags- som heldags eller digital biljett.

Förra årets Hästföretagarforum blev ett heldigitalt evenemang, men i år finns det gott hopp om att kunna genomföra ett hybridevent med både deltagare på plats i konferensrummet på Gothia Towers i Göteborg och digitalt via den webbsända TV-produktionen.

Nytt för i år är att vi erbjuder både förmiddags- eftermiddags- och heldagsbiljetter på plats, samt en digital heldagsbiljett. Det är ett nytt grepp för att bereda så många som möjligt att delta i Hästföretagarforum. Samtidigt fortsätter vi med den digitala, interaktiva sändningen av forumet som blev väldigt uppskattad förra året. Digital access ingår för övrigt även för dem som köper biljett till det fysiska evenemanget, säger Marie Lundmark, projektledare för Hästföretagarforum 2022.

I de elva seminarierna träffar publiken flera hästföretagare, men också en expert på sociala medier, hållbarhetsexperter, innovatörer, forskare, myndighetspersoner och ekonomer. Gemensamt för alla seminarier är att de tillför massor av kunskap och inspiration. Teknik och hållbarhet går som en röd tråd genom Hästföretagarforum, som i år modereras av Anki Yngve.

Hållbarhet är så mycket mer än sopsortering. För hästföretag kan ny teknik och hållbarhet dessutom gå hand i hand för att skapa hållbara företag, hållbara lokaler och utomhusmiljöer och hållbara medarbetare, säger Marie Lundmark.

Bland årets talare syns till exempel hållbarhetsambassadören Alexandra Mörner, Rebecka Fredriksson som är en fena på sociala medier för hästföretagare, veterinären och forskaren Elin Hernlund som tillsammans med AI-experten Axel Nyström skapat en app för hältutredning. Sara Westholm berättar i hur hästföretag kan lösa kompetensförsörjningen och bli attraktiva arbetsgivare och Ludvig & co ger konkreta tips om hur man använda nyckeltal för att slipa lönsamheten.
Dessutom får deltagarna konkreta tips på hur man undviker bränder, vattenskador och olyckor på hästgården, samt hur man tar sin idé till produktion, erövrar världen och bli börssuccé. Seminariedagen inleds med en trendspaning om hur omvärldsfaktorer kommer att påverka hästföretag framöver och vilka konsekvenser det kan få.

Hästföretagarforum arrangeras av Gothenburg Horse Show och EuroHorse torsdagen den 24 februari på Gothia Towers i Göteborg.
Hästföretagarforum presenteras av Agria Djurförsäkring. Samarbetspartners är Mips, Tidningen Ridsport och Hästnäringens Nationella Stiftelse.

Fullständigt program och biljetter hittar du på www.hastforetagarforum.se