Nyckeltal – ett enkelt och smart sätt att öka lönsamheten

Vad är nyckeltal och hur kan de användas för att öka lönsamheten i hästverksamheter? Under Hästföretagarforum den 24 februari ger hästrådgivarna Anna Sundin och Petra Cullborn Hastings en snabbkurs i nyckeltal för hästföretagare.

Säg nyckeltal och många hästföretag antingen stänger av helt eller ser ut som frågetecken. Men faktum är att det är lätt att förstå och innebär att man enkelt ser var det finns möjligheter att förbättra lönsamheten i företaget.

– Nyckeltalen hjälper till att styra verksamheten åt rätt håll. Det kan fungera som kompass för att hålla fokus, kommunicera, engagera och förenkla beslut, säger Anna Sundin, som även är ansvarig för hästnätverket.

Under Hästföretagarforum får deltagarna en grundkurs i vad nyckeltal är och hur de kan användas i hästverksamheten.

– Vi går igenom några nyckeltal som spelar roll i olika typer av företag och i olika faser av företagandet. Deltagarna kommer också att få en rad exempel från olika typer av hästföretag, säger Petra Cullborn Hastings.

En som är van att använda nyckeltal är Årets Hästföretagare, Maggan Hammarberg på Hammarbergs gård i Kungsbacka. Hon kommer att dela med sig av sin praktiska erfarenhet kring att använda nyckeltal.