Världsmästaren Henrik von Eckermann om att bygga och driva företag

För några månader sedan blev han historisk genom att både vinna individuellt guld och lagguld i hoppning, en bedrift som inte vore möjligt utan det egna företaget, den egna gården och medarbetarna. Den 23 februari kommer Henrik von Eckermann till Hästföretagarforum för att för första gången berätta om sin syn på företagande och hur han bygger verksamheten långsiktigt.

Henrik von Eckermann
Foto: Emma Wallskog, Bildbyrån.

 I 13 år var han anställd hos Ludger Beerbaum, men sedan 2016 driver han sitt eget företag. En resa som inte var helt enkel från början, men som med facit i hand var ett lyckat drag.

– Jag litar på min känsla och jobbar hårt. Det har fungerat hittills för mig, säger Henrik von Eckermann.

Under Hästföretagarforum, seminariedagen som arrangeras i samband med Gothenburg Horse Show och EuroHorse i samband med världscuptävlingarna, gör Henrik en halvhalt för att kliva upp på scenen och berätta om sin företagarresa. För det ligger mycket tålamod, arbete, strategier och ekonomiska kalkyler bakom världsmästarens företag.

– Hästnäringen är på många sätt unik eftersom ryttarna och kuskarna även behöver vara riktigt duktiga entreprenörer. Så är det inte i många andra sporter. Vi är mycket tacksamma för att Henrik tar sig tiden och kommer till Hästföretagarforum och berätta om sitt företagande i samband med världscupens Europafinal i slutet av februari, säger Marie Lundmark, projektledare för Hästföretagarforum.